Tuesday, March 9, 2010

BUKU WASIAT PERJUANGAN ZULKIFLI MUHAMMAD


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Mulai Disember 2009, saya bertugas di Penerbitan Ilham Baru sebagai penerbit dan penulis sepenuh masa.

Buku pertama yang kami terbitkan ialah buku "WASIAT PERJUANGAN ZULKIFLI MUHAMMAD" tulisan Dato' Mokhtar Petah.

Allahyarham Profesor Dato' Zulkifli Muhammad adalah seorang tokoh pendidikan dan politik Islam yang tersohor pada tahun 1950-an dan 60-an.

Beliau adalah pelopor dan pengasas Kolej Islam Malaya. Sumbangannya dalam bidang pendidikan Islam amat besar. Beliaulah yang merintis idea penubuhan Universiti Islam di negara ini.

Kemudian beliau bertanding sebagai calon PAS dan menjadi Ahli Parlimen Bachok 1959 dan 1964. Beliau digeruni dan dihormati oleh lawan dan kawan politiknya, baik di Parlimen mahupun di luar. Ucapannya pada tahun 1960-an mampu menarik lebih 10,000 orang, dalam keadaan tiada handphone dan kemudahan telekomunikasi yang canggih seperti sekarang.

Beliau juga adalah pemegang rekod berucap selama 4 jam tanpa henti di Parlimen. Ucapannya begitu tersusun dan bernas sehingga memukau sesiapa sahaja yang mendengarnya.

Malangnya, dua hari selepas memberi ucapan kepada wakil rakyat dan pemimpin PAS di Kota Bharu, beliau meninggal dunia dalam satu kemalangan jalanraya di Kuantan.

Kematiannya dipertikai di Parlimen, kerana ramai yang menganggap kemalangan itu sengaja dirancang olh musuh politiknya.

Dato' Mokhtar Petah adalah rakan Zulkifli Muhammad yang pertama sekali menulis buku tentang Zulkifli Muhammad.

Wasiat Perjuangan Zulkifli Muhammad sesuai dibaca oleh para aktivis Islam sekarang.

Kami juga menawarkan peluang untuk mana-mana blogger yang berminat untk membeli atau menjadi ejen jualan. Kami memberi komisen 30% kepada sesiapa yang berminat.

Untuk makluman, kami akan menerbitkan 20 - 30 buah buku setahun dan sesiapa yang berminat menjadi ejen jualan boleh menjualnya secara online. Buku kami selepas ini ialah "Polemik Isu Kalimah Allah: Antara Targhib dan Tarhib" dan "Ayahku Ditangkap: Tragedi Berdarah di Selatan Thailand", dijangka terbit hujung bulan Mac ini.


Sila hubungi saya untuk keterangan selanjutnya di talian 012-6491561.

BAM L-HAJ

No comments: